Svetujemo vam, da pred uporabo naše spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene pogoje poslovanja. V kolikor boste nadaljevali z nakupom v spletni trgovini Veseli trenutki, pomeni, da ste seznanjeni in se strinjate s celotnimi splošnimi pogoji poslovanja. Podjetje Veseli trenutki si pridržuje pravico do spreminjanja splošnih pogojev v spletni trgovini.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik (trgovec) se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:

 • Podatki o identiteti podjetja (ime in sedež podjetja, matična številka);
 • Kontaktni podatki, ki kupcu omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s trgovcem (naslov elektronske pošte, telefonska številka);
 • Informacije o bistvenih značilnostih izdelkov iz ponudbe spletne trgovine, vključno z morebitnimi garancijami (če zraven izdelka ni napisane garancije, garancije za tisti izdelek ni);
 • Informacije o cenah, katere morajo biti jasno določene, iz njih mora biti razvidno ali je v ceno že vštet DDV ali ne);
 • Informacije o dostopnosti izdelkov iz ponudbe spletne trgovine;
 • Način in pogoji dostave izdelkov oz. izvršitve storitev, predvsem kraj in rok dostave;
 • Informacije o načinu plačila;
 • Informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogoji za odstop;
 • Informacije o možnosti vračila izdelkov ali odstopa od pogodbe;
 • Informacije o postopku s pritožbo uporabnika ter podatki o kontaktni osebi trgovca za stike z uporabniki.

VRSTE UPORABNIKOV

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino Veseli trenutki preko elektronske pošte postane obiskovalec član spletne trgovine Veseli trenutki. Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo člana nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

IZDAJA RAČUNA

Trgovec kupcu, ki kupi izdelek iz spletne trgovine, pošlje račun ne elektronski naslov,  v pdf obliki, z razčlenjenimi postavkami in stroški.

POSTOPEK NAKUPA

Naročanje poteka preko interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Uporabnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, v razvrščenih kategorijah.

Naročanje v naši spletni trgovini je enostavno in varno.

Izbira izdelka:

Izberete izdelek oziroma izdelke in jih dodate v košarico. Pregledate nakupovalno košarico, vpišete svoje podatke za račun in dostavo, izberete način plačila ter potrdite naročilo. Izbrano blago vam bo nato v najkrajšem možnem času dostavljeno na izbrani naslov.

Košarica:

S pomikom na košarico se vam prikaže seznam izdelkov, ki so dodani v košarico. S klikom na gumb Prikaže košarico si lahko ogledate izdelke v košarici in skupni znesek naročila (cena brez dostave). V polje Koda kupona vnesete kodo za popust in kliknete UNOVČI KUPON. S klikom na Zaključek nakupa ali Na blagajno se pomaknete na zadnji korak do zaključka naročila.

Naročilo sprejeto:

Po oddaji naročila kupec od trgovca po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto. V roku 1 ure od prejema tega obvestila ima kupec možnost preklicati naročilo brez posledic. Razen možnosti preklica kupec po oddaji naročila ne more spreminjati vsebine naročila.

Naročilo potrjeno:

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Trgovec po prejemu naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Trgovec lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave tudi telefonsko kontaktira kupca na sporočeno kontaktno številko.

Kupoprodajna pogodba o nakupu naročenih izdelkov med uporabnikom med kupcem in trgovcem je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

PRAVICA DO ODSTOPA NAKUPA IN VRAČILO IZDELKOV

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima kupec pravico, da vrne kupljeno blago brez navedbe razloga. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga in sicer preko kontaktnega obrazca ali elektronske pošte na elektronski naslov [email protected], blago pa mora vrniti v nadaljnjih 14 dneh.

Naslov za vračilo izdelkov je:

ALEŠ VREŠ S.P.,
Bukovci 111/a, 2281 Markovci

Morebitne stroške krije kupec. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Izdelki morajo biti nepoškodovani, v originalni embalaži ter nespremenjeni količini. Vračilo kupnine za personalizirane ter ročno izdelane izdelke ni mogoče.

V primeru odstopa od pogodbe prodajalec nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Prodajalec vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen če je kupec izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva.

REKLAMACIJE

Če se izdelek poškoduje tudi ob pravilni uporabi, se lahko zahteva obrazec za reklamacijo izdelka na elektronski naslov [email protected]. Ob izpolnjenem obrazcu prosimo tudi za dokazila (fotografije) o poškodovanem izdelku. Če ugotovimo, da je reklamacija upravičena, vam v najkrajšem možnem času pošljemo nov izdelek.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Trgovec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v njihovi spletni trgovini, vendar se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave, zaloga ali cena spremenijo tako hitro, da trgovec ne uspe pravočasno popraviti podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. V takem primeru bo trgovec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali spremembo naročila.

Čeprav se trgovec trudi zagotoviti natančne fotografije izdelkov, ki so naprodaj v spletni trgovini, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Barve fotografij lahko od ekrana do ekrana odstopajo.

Trgovec od trenutka oddaje pošiljke z naročenimi izdelke na pošto ne odgovarja za primere, ko pride do fizičnih poškodb, uničenja ali izgube pošiljke, kakor tudi ne, če pride do manjka vsebine v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja. V navedenih primerih mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošta Slovenije. Trgovec bo skupaj z dostavno službo poskrbel, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA IN PODATKI O PONUDNIKU

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVpot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT).

Spletna trgovina Veseli trenutki je namenjena predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku (kupcu).

S spletno trgovino upravlja podjetje

Aleš Vreš s.p.

Bukovci 111/a, 2281 Markovci

e-pošta: [email protected]

ID za DDV: 38655241
Zavezanec za DDV: ne

Matična številka: 9238743000

IBAN: SI56 6100 0002 7634 871, Delavska hranilnica – DH d.d.

STVARNA NAPAKA

Stvarno napako lahko kupec uveljavlja takrat, ko:

 • Izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
 • Izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila trgovcu znana oz. bi mu morala biti znana
 • -izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno dogovorjene oz predpisane
 • Je trgovec izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom

OBJAVE NA SPLETNI STRANI TER DRUŽBENIH OMREŽJIH

Pridržujemo si pravico do objave vaših vabil, drugih tiskovin ter pečatnikov na naši spletni strani ter družbenih omrežjih. Če pride do težav pri tem, prosimo, da nam to predhodno sporočite.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Ob uporabi naših storitev vas prosimo, da nam zagotovite določene osebne podatke, s katerimi lahko vzpostavimo stik z vami. Ti podatki zajemajo ime, priimek, telefonsko številko (ni obvezna), domači naslov ter elektronski naslov.

Zavezujemo se, da bodo osebni podatki, ki nam jih posredujete, uporabljeni samo za potrebno komunikacijo ter lastne potrebe (pošiljanje ponudb, računov ter dostava). Osebni podatki kupca ne bodo nikoli posredovani nepooblaščenim osebam.

Za varnost je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

VARSTVO OTROK

Trgovec v spletni trgovini ne sprejema naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecno dovoljenje njegovih staršev ali skrbnikov.

Trgovec brez izrecnega dovoljenja staršev ali skrbnikov ne bo sprejemal kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke.

PRAVNO OBVESTILO

Vsi podatki na spletni strani Veseli trenutki, grafični in video elementi, fotografije ter logotip so v lasti Aleš Vreš s.p. in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

PRITOŽBE, SPORI IN UPORABA PRAVA

Ponudnik spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov in se po vseh močeh trudi izponjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. Pritožbo lahko uporabniki pošljejo na elektronski naslov [email protected] ali po navadni pošti na naslov Aleš Vreš s.p., Bukovci 111a, 2281 Markovci. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Podjetje Veseli trenutki si prizadevajo, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prej pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku dogodka.

Skladno z zakonskimi normativi spletna trgovina Veseli trenutki, Aleš Vreš s.p. ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Aleš Vreš s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na tem naslovu https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na [email protected] ali na telefonski številki 051 801 818, od ponedeljka do petka med 7.00 in 15.00 uro.

Želimo vam obilo veselih trenutkov v naši spletni trgovinici.